Caravan Salon Düsseldorf

13 augustus 2019

Zaterdagochtend 7 september 2019 op pad richting de Caravon Salon Düsseldorf.

Goed 2 uur rijden voor ons maar dat moet geen probleem zijn voor camperaars. Daar aangekomen werd het meteen duidelijk dat het een beurs van formaat is. De ene camper naast de andere camper stond er geparkeerd en naar wat wij begrepen bleven de meeste hier ook slapen want 1 dag naar deze beurs is echt niet genoeg. Dat klopt ook wel. Van de in totaal 14 hallen hebben wij er maar 4 gezien. Wij hebben ons specifiek op de campers gericht en aanverwante zaken.

 

Wij kwamen voor de campers en in het bijzonder de (zelf gemaakte) buscampers. Bus Boxx compacte bus inrichtingNieuwe campers in alle soorten en maten waren er te bewonderen. Alleen de zelfgemaakte campers waren op één hand te tellen. Wij hebben er maar één gezien. Wel hebben we een groot aantal leveranciers gezien van boxen waar alles in zit om van je bus of auto (met grote achterkant) een camper te maken. Zoals onder andere de boxen van ‘Bus-boxx‘ of ‘Ququq Campingbox‘.

 

Natuurlijk waren er heel veel grote campers. Van half integraal campers tot bus campers. De één nog luxer dan de ander. Zo leuk om doorheen te wandelen en ideeën op te doen wat wel of niet handig is. Voor ons is het wel duidelijk dat wij niet zo’n camper willen. We vinden het minder persoonlijk en het lijkt ons erg onhandig. Zo groots om mee te rijden.

Waar we natuurlijk wel warm voor liepen waren de buscampers. Adria TwinsOok deze hebben we van ‘goedkoop’ tot heel duur gezien. Van heel eenvoudig tot luxe. Met een tentdak en zonder. Ook zijn we Nederlanders tegen gekomen die erg geïnteresseerd waren in het kopen van een buscamper en we vonden dezelfde camper het mooiste. De buscamper van Adria Twins. Zij vonden de prijs ook meevallen, ze hadden er alleen niet aan gedacht dat als je zo’n camper in Nederland koopt of in wilt voeren, dat dan de BPM erbij komt en de prijs hoger uitvalt.

 

Hymer Concept Car VisionVentureDan was er nog de HYMER Concept Car VisionVenture een erg gave concept camper van Hymer. Onder deze blog vindt je nog een video over deze bijzondere camper.

 

 

Al met al vonden we het wel een aanrader deze beurs. Veel gezien en weer veel ideeën op gedaan.Broodje Bratwurst

En we waren in Duitsland, dus tussen de middag een broodje bratwurst (klik voor recept) gegeten!

 

 

 

Meer NIEUWS

[catlist id=62]

0 reacties

Milieusticker en milieuzones Frankrijk

Frankrijk breidt milieuzones uit. Wat houdt dit in.

Volkswagen ID Buzz

De Volkswagen ID buzz is een concept model deze look-a-like van de T1 uit 1950 is volledig elektrisch uitgevoerd.

Fiat Ducato 100% elektrisch

De Fiat Ducato Electric. Lees hier het persbericht van deze volledig elektrische Ducato.

NKC camperfandag was het wat?

Eindelijk was het zover de eerste camperfandag van de NKC was begonnen. Samen met mijn vrouw richting Heerenveen.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2019

Of je nu staat voor een grote investering in een nieuwe caravan, camper of vouwwagen. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is er voor iedere kampeerder iets nieuws.

Start Bouw Je Camper

Verbouw je bus naar camper hier is het allemaal om begonnen bij ons.

Uitleg banden symbolen

Ook zo benieuwd naar wat al die symbolen en cijfertjes betekenen op je band.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2019

Of je nu staat voor een grote investering in een nieuwe caravan, camper of vouwwagen. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is er voor iedere kampeerder iets nieuws.

Accu monitor Victron Energy

De accu monitor, is dat speelgoed? Nee zeker niet. In eerste instantie wilde ik dit apparaat gewoon hebben als gadget.

Van bus naar camper

Begin maart 2018 liepen we onze camper tegen zijn carrosserie. Na wat onderhandelingen werden we de trotse eigenaren van een RENAULT MASTER 3.5T L3 H2 2.2 DCI EURO 2000.

Airco, waterverdamping of luchtverversing

Verkoeling in de camper werd een hot item na onze laatste vakantie in Italië. Vandaar de vraag airco, waterverdamping of luchtverversing?

Fiat Ducato 100% elektrisch

De Fiat Ducato Electric. Lees hier het persbericht van deze volledig elektrische Ducato.

RDW keuring

Om voor het kwarttarief in aanmerking te komen is een keuring bij het RDW onoverkomelijk. Maar dan moet je wel aan wat voorwaarden voldoen.

Belastingdienst

Wat betreft de belastingdienst hadden wij het vermoeden dat onze bus bij aankoop geregistreerd was als personen auto. Bij een vermoeden dit altijd melden ze zoeken dit niet zelf uit bij de belastingdienst.

Start Bouw Je Camper

Verbouw je bus naar camper hier is het allemaal om begonnen bij ons.

Grijze bumpers van camper weer als nieuw

Ook last van grijze bumpers?
Ik vind onze bus al grijs genoeg dus ik wilde de bumpers proberen zo zwart mogelijk te krijgen.