Fiat Ducato 100% elektrisch

2 juli 2019

Vanaf het Fiat Ducato persbericht las ik dat zij gaan komen met het eerste volledig elektrische model, de Fiat Ducato 100% elektrisch.

Zie hieronder het persbericht:

De Fiat Ducato Electric wordt verkrijgbaar in alle koetswerkversies en met dezelfde laadvolumes als de conventionele Ducato (10 tot 17 kubieke meter). De Ducato Electric heeft het hoogste laadvermogen op de markt, tot 1.950 kilogram, en zal een actieradius van 220 tot 360 kilometer (NEDC-cyclus), een maximumvermogen van 90 kW en een maximumkoppel van 280 Nm krijgen. In de loop van 2020 wordt hij in de showrooms van Fiat en Fiat Professional verwacht.
De Ducato Electric wordt ontworpen en ontwikkeld op basis van een specifieke en gedetailleerde studie naar de manier waarop klanten hun voertuigen daadwerkelijk gebruiken. De gegevens, die gedurende een jaar werden verzameld, bevestigden dat de markt al een ‘BEV-attitude’ heeft in termen van gebruik, wegen, dynamiek en prestaties.
Professionals uit specifieke sectoren zijn nu al geschikt als ‘early adopters’ van deze EV-technologie, zeker gezien de groei in online commercie, post- en koerierdiensten, en de algemene behoefte om de toegang tot stadscentra te verzekeren op een moment dat conventionele voertuigen steeds vaker worden geweerd vanwege van hun schadelijke uitstoot. De Ducato Electric zal samen met de CNG/biogasgasvariant, de Ducato Natural Power, het alternatieve aanbod vormen.

Middels pilot-projecten met enkele grote industriële klanten wordt de ontwikkeling van de Ducato Electric ondersteund. Zo konden de specifieke behoeften worden geïdentificeerd waarmee rekening moet worden gehouden tijdens de individuele personalisering en configuratie. Met deze benadering wil Fiat Professional complete elektrische mobiliteitsoplossingen aanbieden op basis van de studie naar de energiebehoeften. Op die manier worden alle toepassingen gedekt en zijn er oplossingen variërend van voertuigen tot infrastructuur, zonder daarbij de talloze diensten uit het oog te verliezen die de nieuwe en continu evoluerende mobiliteitsscenario’s vereisen.
Om die reden zal de Ducato Electric niet alleen leverbaar zijn in verschillende versies en met verschillende laadconfiguraties, maar ook een moduleerbare batterij-inhoud hebben met een actieradius van 220 tot 360 kilometer (NEDC-cyclus).
Dat alles gaat samen met indrukwekkende prestaties: de snelheid wordt begrensd op 100 km/u voor een optimaal energiegebruik, het maximumvermogen bedraagt 90 kW en het maximumkoppel 280 Nm. Bovendien gaat de nieuwe elektrische aandrijving niet ten koste van de grootste troef van de Ducato: zijn onovertroffen laadvolume van 10 tot 17 kubieke meter en zijn laadvermogen tot 1.950 kilogram, een record in deze klasse.
Zo beantwoordt hij perfect aan het Ducato-mantra van ‘meer technologie, meer efficiëntie, meer waarde’ om klanten een emissievrije variant van een van de meest efficiënte en veelzijdige bestelwagens te bieden.

De nieuwe 100% elektrische Fiat Ducato Electric wordt het kernproduct van Fiat Professional in het segment van de elektrische voertuigen.

Turijn, 1 juli 2019

Meer NIEUWS

[catlist id=62]

0 reacties

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2019

Of je nu staat voor een grote investering in een nieuwe caravan, camper of vouwwagen. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is er voor iedere kampeerder iets nieuws.

NKC camperfandag was het wat?

Eindelijk was het zover de eerste camperfandag van de NKC was begonnen. Samen met mijn vrouw richting Heerenveen.

Caravan Salon Düsseldorf

Zaterdagochtend 7 september 2019 op pad richting de Caravon Salon Düsseldorf. Goed 2 uur rijden voor ons maar dat moet geen probleem zijn voor camperaars.

Start Bouw Je Camper

Verbouw je bus naar camper hier is het allemaal om begonnen bij ons.

Volkswagen ID Buzz

De Volkswagen ID buzz is een concept model deze look-a-like van de T1 uit 1950 is volledig elektrisch uitgevoerd.

Milieusticker en milieuzones Frankrijk

Frankrijk breidt milieuzones uit. Wat houdt dit in.

Volkswagen ID Buzz

De Volkswagen ID buzz is een concept model deze look-a-like van de T1 uit 1950 is volledig elektrisch uitgevoerd.

Rondje Noord Nederland

Binnenkort meer over dit rondje in de kop van Nederland. Inclusief video beelden van onze trip.

Windschermen L+R voor camper raam

Wel of geen windschermen bij de ramen in de cabine.

Vuilwatertank

Een vuilwatertank hoort bij een camper, maar zijn groot en prijzig.
Daarom heb ik besloten zelf een vuilwatertank te maken van een rioolbuis.

Van bus naar camper

Begin maart 2018 liepen we onze camper tegen zijn carrosserie. Na wat onderhandelingen werden we de trotse eigenaren van een RENAULT MASTER 3.5T L3 H2 2.2 DCI EURO 2000.

Belastingdienst

Wat betreft de belastingdienst hadden wij het vermoeden dat onze bus bij aankoop geregistreerd was als personen auto. Bij een vermoeden dit altijd melden ze zoeken dit niet zelf uit bij de belastingdienst.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2019

Of je nu staat voor een grote investering in een nieuwe caravan, camper of vouwwagen. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is er voor iedere kampeerder iets nieuws.

RDW keuring

Om voor het kwarttarief in aanmerking te komen is een keuring bij het RDW onoverkomelijk. Maar dan moet je wel aan wat voorwaarden voldoen.

NKC camperfandag was het wat?

Eindelijk was het zover de eerste camperfandag van de NKC was begonnen. Samen met mijn vrouw richting Heerenveen.

Zonnescherm camper cabine

Om te kunnen slapen in de cabine wilden wij aan de binnenkant zonneschermen maken. Op zoek naar stof die verduisterend werkt.