Belastingdienst
De belastingdienst komt na de goedkeuring door het RDW, dan kan de aanvraag gedaan worden voor het berekenen van de bpm. Wij hadden het vermoeden dat onze bus bij aankoop geregistreerd was als personen auto, omdat hij gebruikt was voor vervoer van invaliden. Dat zou betekenen dat de bpm (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) al betaald zou zijn. Indien dit niet het geval was en de bus een bedrijfsbus zou zijn, dan moest er nog een stukje bpm betaald worden, hoeveel is afhankelijk van hoe oud het voertuig is.
Om aan te tonen dat de bus echt een camper geworden was, heb ik foto’s gemaakt van alle eisen die de Belastingdienst stelt aan een camper. Op deze foto’s heb ik heel duidelijk alle maten laten zien met een rolmaat in beeld. De foto’s heb ik meegestuurd met het aanvraag formulier voor de berekening van de bpm. De bpm voor een bestelauto of kampeerauto is een percentage van de nettocatalogusprijs met een aftrek of toeslag, afhankelijk van de brandstof. Ook het bewijs van het RDW dat de bus echt een camper is moest meegestuurd worden.
Wel of niet betalen?
Na een aantal weken wachten kwam het bericht van de belastingdienst dat we inderdaad toch een deel bpm nog moesten betalen. Hier was ik het uiteraard niet mee eens. Ons was verteld dat als een bus personenvervoer is, dat de bpm bij uitgifte al betaald is. Dus we hebben een bezwaar aangetekend. Na nog weer een aantal weken wachten, kwam het bericht van de belastingdienst dat wij gelijk hadden (natuurlijk) en dat we het geld weer teruggestort kregen.
Concluderend kunnen we zeggen: Wees het niet overal meteen mee eens, als je zeker weet dat het anders is, gewoon bezwaar aantekenen. Ons is namelijk gezegd dat pas bij het bezwaar er goed naar een aanvraag gekeken wordt.
Meer over ONZE BUS
[catlist id=60]
0 reacties