Belastingdienst

26 mei 2018

De belastingdienst komt na de goedkeuring door het RDW, dan kan de aanvraag gedaan worden voor het berekenen van de bpm. Wij hadden het vermoeden dat onze bus bij aankoop geregistreerd was als personen auto, omdat hij gebruikt was voor vervoer van invaliden. Dat zou betekenen dat de bpm (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) al betaald zou zijn. Indien dit niet het geval was en de bus een bedrijfsbus zou zijn, dan moest er nog een stukje bpm betaald worden, hoeveel is afhankelijk van hoe oud het voertuig is.

Om aan te tonen dat de bus echt een camper geworden was, heb ik foto’s gemaakt van alle eisen die de Belastingdienst stelt aan een camper. Op deze foto’s heb ik heel duidelijk alle maten laten zien met een rolmaat in beeld. De foto’s heb ik meegestuurd met het aanvraag formulier voor de berekening van de bpm. De bpm voor een bestelauto of kampeerauto is een percentage van de nettocatalogusprijs met een aftrek of toeslag, afhankelijk van de brandstof. Ook het bewijs van het RDW dat de bus echt een camper is moest meegestuurd worden.

Wel of niet betalen?

Na een aantal weken wachten kwam het bericht van de belastingdienst dat we inderdaad toch een deel bpm nog moesten betalen. Hier was ik het uiteraard niet mee eens. Ons was verteld dat als een bus personenvervoer is, dat de bpm bij uitgifte al betaald is. Dus we hebben een bezwaar aangetekend. Na nog weer een aantal weken wachten, kwam het bericht van de belastingdienst dat wij gelijk hadden (natuurlijk) en dat we het geld weer teruggestort kregen.

Concluderend kunnen we zeggen: Wees het niet overal meteen mee eens, als je zeker weet dat het anders is, gewoon bezwaar aantekenen. Ons is namelijk gezegd dat pas bij het bezwaar er goed naar een aanvraag gekeken wordt.

0 reacties

RDW keuring

Om voor het kwarttarief in aanmerking te komen is een keuring bij het RDW onoverkomelijk. Maar dan moet je wel aan wat voorwaarden voldoen.

Zonnescherm camper cabine

Om te kunnen slapen in de cabine wilden wij aan de binnenkant zonneschermen maken. Op zoek naar stof die verduisterend werkt.

Van bus naar camper

Begin maart 2018 liepen we onze camper tegen zijn carrosserie. Na wat onderhandelingen werden we de trotse eigenaren van een RENAULT MASTER 3.5T L3 H2 2.2 DCI EURO 2000.

Windschermen L+R voor camper raam

Wel of geen windschermen bij de ramen in de cabine.

Belastingdienst

Wat betreft de belastingdienst hadden wij het vermoeden dat onze bus bij aankoop geregistreerd was als personen auto. Bij een vermoeden dit altijd melden ze zoeken dit niet zelf uit bij de belastingdienst.

RDW keuring

Om voor het kwarttarief in aanmerking te komen is een keuring bij het RDW onoverkomelijk. Maar dan moet je wel aan wat voorwaarden voldoen.

Volkswagen ID Buzz

De Volkswagen ID buzz is een concept model deze look-a-like van de T1 uit 1950 is volledig elektrisch uitgevoerd.

Milieusticker en milieuzones Frankrijk

Frankrijk breidt milieuzones uit. Wat houdt dit in.

Uitleg banden symbolen

Ook zo benieuwd naar wat al die symbolen en cijfertjes betekenen op je band.

Rondje Noord Nederland

Binnenkort meer over dit rondje in de kop van Nederland. Inclusief video beelden van onze trip.

Grijze bumpers van camper weer als nieuw

Ook last van grijze bumpers?
Ik vind onze bus al grijs genoeg dus ik wilde de bumpers proberen zo zwart mogelijk te krijgen.

Belastingdienst

Wat betreft de belastingdienst hadden wij het vermoeden dat onze bus bij aankoop geregistreerd was als personen auto. Bij een vermoeden dit altijd melden ze zoeken dit niet zelf uit bij de belastingdienst.

Fiat Ducato 100% elektrisch

De Fiat Ducato Electric. Lees hier het persbericht van deze volledig elektrische Ducato.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2019

Of je nu staat voor een grote investering in een nieuwe caravan, camper of vouwwagen. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is er voor iedere kampeerder iets nieuws.

Airco, waterverdamping of luchtverversing

Verkoeling in de camper werd een hot item na onze laatste vakantie in Italië. Vandaar de vraag airco, waterverdamping of luchtverversing?