Zonnescherm camper cabine

18 juni 2019

Afgelopen zomervakantie hebben wij ook gebruik gemaakt van de cabine om in te slapen. Normaal slapen de kinderen in een tentje, maar soms is dat toch niet handig of kan/mag het niet.

We hebben geprobeerd om met grote handdoeken de ramen te bedekken. Dit ging erg onhandig en dus wilden we voor komende vakanties iets hebben om het makkelijk te kunnen verduisteren. Iets wat we aan de binnenkant konden ophangen. Allereerst zijn we op zoek gegaan naar stof die verduisterend werkt. Deze hebben wij gevonden bij hoe kan het ook anders IKEA. Hiervoor hebben wij gebruikt de HILLEBORG.

Na het aftekenen van de stof konden we gaan knippen en naaien.

Om de stof aan de deuren ‘vast’ te maken hebben we magneet tape (die niet goed plakt) bij de ACTION vandaan gehaald. Deze magneet tape hebben we aan de stof vastgenaaid. Het blijft nu lang genoeg zitten om de deur dicht te kunnen doen. En dan zit het mooi vast.

Het voorraam was nog een uitdaging op zich. We hebben schroefbare drukkers bij de GAMMA gekocht. Deze rondom het voorraam gemaakt, in het dashboard en aan de bovenkant bij de zonnekleppen.  en uiteraard in de stof. Aangezien er nu nog een kier tussen voorraam en deur zat hebben we klittenband bij de HEMA gekocht zodat we de verschillende delen met elkaar konden verbinden. We zijn er blij mee. Niet meer moeilijk doen met handdoeken en het ziet er ook nog eens mooi uit. En het voordeel is ook nog dat het kan dienen als zonneschermen als we op een warme plek zijn. 

Een tip van onze kant is. Gebruik geen plak klittenband maar gewone. Je naaimachine vindt dit een stuk prettiger.

Op de foto’s kun je zien waar wij de verschillende montage oplossingen hebben aangebracht.

Nog vragen! Stel ze hieronder.

Meer over ONZE BUS
[catlist id=60]

0 reacties

RDW keuring

Om voor het kwarttarief in aanmerking te komen is een keuring bij het RDW onoverkomelijk. Maar dan moet je wel aan wat voorwaarden voldoen.

Windschermen L+R voor camper raam

Wel of geen windschermen bij de ramen in de cabine.

Belastingdienst

Wat betreft de belastingdienst hadden wij het vermoeden dat onze bus bij aankoop geregistreerd was als personen auto. Bij een vermoeden dit altijd melden ze zoeken dit niet zelf uit bij de belastingdienst.

Van bus naar camper

Begin maart 2018 liepen we onze camper tegen zijn carrosserie. Na wat onderhandelingen werden we de trotse eigenaren van een RENAULT MASTER 3.5T L3 H2 2.2 DCI EURO 2000.

Windschermen L+R voor camper raam

Wel of geen windschermen bij de ramen in de cabine.

Milieusticker en milieuzones Frankrijk

Frankrijk breidt milieuzones uit. Wat houdt dit in.

Rondje Noord Nederland

Binnenkort meer over dit rondje in de kop van Nederland. Inclusief video beelden van onze trip.

Accu monitor Victron Energy

De accu monitor, is dat speelgoed? Nee zeker niet. In eerste instantie wilde ik dit apparaat gewoon hebben als gadget.

Belastingdienst

Wat betreft de belastingdienst hadden wij het vermoeden dat onze bus bij aankoop geregistreerd was als personen auto. Bij een vermoeden dit altijd melden ze zoeken dit niet zelf uit bij de belastingdienst.

Caravan Salon Düsseldorf

Zaterdagochtend 7 september 2019 op pad richting de Caravon Salon Düsseldorf. Goed 2 uur rijden voor ons maar dat moet geen probleem zijn voor camperaars.

NKC camperfandag was het wat?

Eindelijk was het zover de eerste camperfandag van de NKC was begonnen. Samen met mijn vrouw richting Heerenveen.

Airco, waterverdamping of luchtverversing

Verkoeling in de camper werd een hot item na onze laatste vakantie in Italië. Vandaar de vraag airco, waterverdamping of luchtverversing?

Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2019

Of je nu staat voor een grote investering in een nieuwe caravan, camper of vouwwagen. Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is er voor iedere kampeerder iets nieuws.

Volkswagen ID Buzz

De Volkswagen ID buzz is een concept model deze look-a-like van de T1 uit 1950 is volledig elektrisch uitgevoerd.